Εναιωρήματα/Σιρόπια Δραστικών Ουσιών

Στο εργαστήριό μας παρασκευάζουμε εναιωρήματα (σιρόπια) δραστικών ουσιών για ευαίσθητες ομάδες όπως νεογνά, παιδιά και ηλικιωμένους ή ακόμα και για κτηνιατρική χρήση. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ως βάση το σιρόπι Syrspend της εταιρείας Fagron, του οποίου τα συστατικά είναι εγκεκριμένα για βρέφη από 0 μηνών. Στη βάση αυτή ενσωματώνονται με ειδική κατεργασία πολλές δραστικές ουσίες και σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν διεξαχθεί μελέτες σταθερότητας για πολλές από αυτές. Δίνεται έτσι η δυνατότητα επιλογής του κατάλληλου μέσου εναιωρήματος, αναλόγως του όξινου ή αλκαλικού περιβάλλοντος σταθερότητας της δραστικής ουσίας, για την επίτευξη σταθερού εναιωρήματος για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

Δείτε τον πίνακα με τις μελέτες σταθερότητας για κάθε δραστική

Τα πλεονεκτήματα των εναιωρημάτων SyrSpendR SF είναι:

  • Ο συνδυασμός του μέσου εναιωρήματος SyrSpendR SF και της κατάλληλης δραστικής ουσίας εγγυάται φαρμακοτεχνικά σταθερά αποτελέσματα εξασφαλίζοντας την υψηλή ακρίβεια δοσολογίας σε κάθε παρασκευή και τη συνέπεια κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
  • Αποδεδειγμένες μελέτες σταθερότητας της δραστικής ουσίας στη βάση εναιώρησης SyrSpendR SF.
  • Η κατοχυρωμένη τεχνολογία Active Suspending TechnologyT συντελεί στη διατήρηση διασποράς των σωματιδίων της δραστικής ουσίας (API) παρέχοντας ακρίβεια της δοσολογίας και ομοιομορφία του φαρμακευτικού σκευάσματος κατά την διάρκεια της θεραπείας.
  • Χαμηλή ωσμωτικότητα που ελαχιστοποιεί τη γαστρεντερική δυσφορία και διάρροια.
  • Δεν περιέχει βενζυλική αλκοόλη, καρραγενάνη, χρωστικές ουσίες, δεξτρόζη, αιθανόλη, γλυκερίνη, parabens, προπυλενογλυκόλη, ζάχαρη, σορβιτόλη, σακχαρόζη, ξυλιτόλη, γλουτένη, και είναι χωρίς συντηρητικά, και άλλα επιβλαβή ή αμφιλεγόμενα συστατικά.
  • Η ειδική φόρμουλα του SyrSpendR SF χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά καθιστά το εξατομικευμένο φάρμακο κατάλληλο ακόμα και για τη θεραπεία των πιο ευάλωτων ομάδων ασθενών, συμπεριλαμβανομένων των νεογνών, με ευχάριστη γεύση που προσαρμόζεται κατά προτίμηση.
  • Αποφεύγονται τα έκδοχα που περιέχονται στα χάπια των ενηλίκων, όταν αυτά λειοτριβούνται για να παρασκευαστούν σκονάκια. Βιβλιογραφικές πηγές αναφέρουν λίστες εκδόχων που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στα παιδιά και νεογνά.
  • Διευκολύνει τη λήψη του φαρμάκου, καθώς δεν υπάρχουν απώλειες όπως στα σκονάκια και η δοσολογία είναι ακριβής, πάντα η ίδια και το θεραπευτικό σχήμα σταθερό και με τα βέλτιστα θεραπευτικά αποτελέσματα.
  • Κατάλληλο για ασθενείς υπό νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).
  • Κατάλληλο για χρόνια χρήση.

Με τη μέθοδο αυτή χρησιμοποιούνται καθαρές δραστικές ουσίες απουσία εκδόχων, τα οποία σύμφωνα με τις προδιαγραφές παρασκευής τους πρέπει να λαμβάνονται από παιδιά 12 ετών και άνω. Επιπλέον στο τελικό προϊόν εξασφαλίζεται συγκεκριμένη ποσότητα (σε mg) δραστικής ουσίας σε συγκεκριμένο όγκο (σε ml) εναιωρήματος με μεγάλη ακρίβεια. Το εργαστήριό μας έχει την εμπειρία στην παρασκευή εναιωρημάτων για νεογνά για τη θεραπεία καρδιολογικών και άλλων περιστατικών με μεγάλη επιτυχία τόσο στη θεραπεία όσο και στο χειρισμό τους ( π.χ. spironolactone, carvedilol, acetyl salicylic acid, azithromycin, propranolole, hydrocortizone, sulfomethoxazole κ.ά.) Τα εναιωρήματα φέρουν ετικέτα με το όνομα του ασθενούς, την περιεκτικότητα σε δραστική ουσία, το δοσολογικό σχήμα και την ημερομηνία λήξεώς τους και συσκευάζονται σε ειδικά γυάλινα μπουκάλια για σιρόπια με πώμα ασφαλείας. Η επιλογή υψηλής ποιότητας δραστικών ουσιών και οι συνθήκες λειτουργίας του εργαστηρίου μας εξασφαλίζουν την παρασκευή εναιωρημάτων εξαιρετικής καθαρότητας και ακρίβειας όσον αφορά στην απόδοση της επιθυμητής δόσης και επομένως και του θεραπευτικού αποτελέσματος. Η τιμή τους είναι πολύ προσιτή και ως γαληνικά σκευάσματα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.